Węgierskie surowe mięso eko
Nasza oferta » Węgierskie surowe mięso eko
Mangalica - węgierska świnia pastwiskowa
1SM - Schab z kością ( 1 i 2 na szablonie )
2SM - Schab bez kości ( 1 i 2 na szablonie )
3SM - Polędwica ( 3 na szablonie )
4SM - Karczek z kością ( 5 na szablonie )
5SM - Karczek bez kości ( 5 na szablonie )
6SM - Udziec bez kości ( 4 na szablonie )
7SM - Łopatka bez kości ( 6 na szablonie )
8SM - Podbrzusze ( 8 na szablonie )
9SM - Żeberka ( 7 na szablonie )
10SM - Golonka tylna ( 9 na szablonie )
Szürkemarha - szare bydło
1SB - Polędwica ( bélszín )
2SB - Rostbef ( hátszín )
3SB - Biała polędwica (zrazowa dolna) ( fehér pecsenye )
4SB - Goleń ( lábszár )
5SB - Udziec (bavetta, zrazowa górna, krzyżowa) ( gömbölyű felsál, fekete pecsenye, fartő )
6SB - Łopatka ( oldal lapocka, stefánia, vastaglapocka )
7SB - Antrykot ( rostélyos )
8SB - Karczek ( nyak )
9SB - Mostek, szponder ( szegy, oldalas )
10SB - Ogon krzyżowej ( farok )
Hortobágyi racka - Owca śruboroga (jagnięcina i baranina)
1SR - Udziec
2SR - Łopatka
3SR - Goleń
4SR - Antrykot
5SR - Comber
6SR - Karkówka
7SR - Całe jagnię/połówka