Węgierskie surowe mięso eko

Nasza oferta » Węgierskie surowe mięso eko

 

Mangalica - węgierska świnia pastwiskowa

1SM - Schab z kością  ( 1 i 2 na szablonie )

2SM - Schab bez kości ( 1 i 2 na szablonie )

3SM - Polędwica ( 3 na szablonie )

4SM - Karczek z kością ( 5 na szablonie )

5SM - Karczek bez kości ( 5 na szablonie ) 

6SM - Udziec bez kości ( 4 na szablonie ) 

7SM - Łopatka bez kości  ( 6 na szablonie )

8SM - Podbrzusze ( 8 na szablonie )

9SM - Żeberka ( 7 na szablonie  )

10SM - Golonka tylna  ( 9 na szablonie )

Szürkemarha - szare bydło

1SB - Polędwica ( bélszín )

2SB - Rostbef (  hátszín ) 

3SB - Biała polędwica (zrazowa dolna) ( fehér pecsenye )

4SB - Goleń ( lábszár ) 

5SB - Udziec (bavetta, zrazowa górna, krzyżowa) ( gömbölyű felsál, fekete pecsenye, fartő )

6SB - Łopatka ( oldal lapocka, stefánia, vastaglapocka )

7SB - Antrykot  ( rostélyos ) 

8SB - Karczek  ( nyak )

9SB - Mostek, szponder  ( szegy, oldalas )

10SB - Ogon krzyżowej  ( farok )

Hortobágyi racka - Owca śruboroga (jagnięcina i baranina)

1SR - Udziec

2SR - Łopatka

3SR - Goleń

4SR - Antrykot

5SR - Comber

6SR - Karkówka

7SR - Całe jagnię/połówka